האפליקציות שיעזרו לכם לנהל את הכסף ולצאת מהמינוס

פורסם באתר "גלובס" ב-16.11.20

החיים בפלוס: גם בזוג

רונית טאוליב, החיים בפלוס:
"אני מלווה משפחות שמשתכרות היטב, ועדיין לא מבינות מדוע הן במינוס ולאן הולך הכסף. אני מאמינה שאין כמו לכתוב את הדברים בעצמך ברמת היומיום – הוצאות, הכנסות, תקציב – כדי להיות במודעות"

מייסדת: רונית טאוליב, מאמנת ויועצת כלכלית למשפחות
ותק בשוק: שנתיים
מספר משתמשים: מעל 3,000, רובם מנויים משלמים

המהות: מעקב אחר הוצאות ושמירה על תקציב מתוכנן. במקום להזין הכנסות והוצאות בגיליונות אקסל, מזינים באפליקציה. לפי טאוליב, "המטרה שלי היא שאנשים יצליחו לעמוד ביעדים שלהם ולא ינטשו".

פיצ'רים בולטים: הזנת ההוצאות בהתאם לקטגוריות מובנות (בילויים, קניות בסופר וכו'), ובחינתן מול התקציב שהוזן לכל אחת מהן; שיתוף בן הזוג באפליקציה, וקבלת התראות בכל פעם שמוזנת הוצאה חדשה; ניהול תקציב של פרויקטים שונים, כמו חופשה או שיפוצים; מתאימה גם לבעלי עסקים. האפליקציה זמינה גם במכשירים שאינם סלולריים.

סיסמאות: אין צורך להזין סיסמאות של אתרי חשבונות בנק וכרטיסי אשראי – כל הפרטים הפיננסיים מוזנים בידי המשתמשים.

אבטחה: הנתונים מאוחסנים בשרתים של מיקרוסופט ותעבורת הנתונים מוצפנת.

כמה זה עולה: האפליקציה חינמית עבור לקוחות של טאוליב. יש מנוי ב-60 שקל לשלושה חודשים; מנוי ב-99 שקל לשישה חודשים; ומנוי ב-179 שקל לשנה, כשהמנוי אינו מתחדש אוטומטית אלא צריך לבקש להאריך אותו בתום התקופה. אין אפשרות להתנסות חינמית.

תמיכה וליווי למשתמשים: קיימת תמיכה בווטסאפ, ויש גם קבוצת פייסבוק למשתמשי האפליקציה, שגם בה אפשר לשאול שאלות.

דבר המייסדת: "האפליקציה פותחה במקור כדי לעזור למשפחות שליוויתי. לכל משפחה פתחתי קבוצת ווטסאפ, והיא התבקשה לדווח שם על כל הוצאה, וגם כמה נשאר בתקציב לעומת התכנון. צברתי המון קבוצות כאלה, ואמרתי לעצמי: למה לא ליצור אפליקציה שבה ירוכז הכול?

"אני מלווה משפחות שמשתכרות היטב, ועדיין לא מבינות מדוע הן במינוס ולאן הולך הכסף. אני מאמינה שאין כמו לכתוב את הדברים בעצמך ברמת היומיום – הוצאות, הכנסות, תקציב – כדי להיות במודעות לכסף, להצליח לעמוד ביעדים, לצאת מהמינוס ולהתחיל לחסוך".

דבר הנסיינית: הפשוטה מבין האפליקציות, שכן אינה מבוססת על עיקרון משיכת הנתונים מחשבונות הבנק וכרטיסי חברות האשראי, ודורשת מילוי פרטים באופן עצמאי. מאחר שהיא מחייבת מוטיבציה גבוהה לתהליך של התנהלות בתוך תקציב וחיסכון, מתאימה במיוחד לאנשים עם מחויבות גבוהה לתהליך של הידוק החגורה ומעקב אחר הוצאות.

לכתבה המלאה באתר "גלובס" לחצו כאן

רונית טאוליב היא מאמנת ויועצת כלכלית, בעלת האפליקציה "החיים בפלוס" ומייסדת קבוצת הפייסבוק "החיים בפלוס עם רונית טאוליב"  

להצטרפות לקבוצה לחצו כאן:

תפריט נגישות